Powerpoint Presentaties

Het maken van Powerpoint presentaties is sinds 1987 onderdeel van mijn dagelijks werk.

Hieronder een paar voorbeelden. Deze presentaties zijn voor deze downloads gecomprimeerd en geven dus soms niet helemaal het juiste beeld qua resolutie en kleur.

Voor Technip

Bij dit bedrijf heb ik van 1987 t/m 1999 op dagelijkse basis heel veel powerpoints gemaakt, altijd in de Engelse taal. De powerpoints waren voor alle afdelingen van het bedrijf: Management, Sales, Procurement, Process, Instrumentation etc. Bij het bedrijf werkten mensen van allerlei nationaliteiten en dus vertrouwde men hier ook voor een groot deel ook op mijn vaardigheid in de Engelse taal om de presentaties niet alleen technisch, maar ook grammaticaal en taalkundig goed op orde te krijgen.

In 1999 voor het internationaal symposium (van 1,5 dag) werden alle concept presentaties bij mij ingeleverd. Vervolgens is er door mij voor elk van de drie dagdelen een complete presentatie gemaakt samengesteld uit alle losse presentaties, met introductiesheets etc. Het gedeelte dat hier gedownload kan worden is een dwarsdoorsnede van het totaal van die 1,5 dag, maar met de nadruk op de sheets met veel technische informatie. Alle tekeningen zijn destijds door mijzelf getekend.

1999_Symposium.ppt
PowerPoint – 4,6 MB 345 downloads

In 1998 heb ik voor het 35-jarig bestaan van het bedrijf een continu doorlopende voorstelling gemaakt die op de feestavond gedurende de gehele avond gepresenteerd is. Deze presentatie gaf een beeld van wat er in de 35 jaren zowel op (inter-)nationaal gebied gebeurd was alsmede een overzicht van de geschiedenis van het bedrijf. De presentatie werd begeleid met stukjes muziek, toegesneden op het dia-onderwerp en snelheid van presenteren op de desbetreffende pc.

Onderstaande pdf is een statische weergave van een zeer klein deel van de complete presentatie omdat het niet mogelijk was de gehele presentatie met geluid op deze website te plaatsen. De presentatie duurde ca. 30 minuten en bevatte vele, specifiek uitgezochte beelden en (stukjes) muziek. 

KTI35Years.pdf
PDF – 4,1 MB 339 downloads

 

Voor Molenaar & Co architecten, Rotterdam (voorheen Molenaar & Van Winden architecten, Delft)

Bij dit bedrijf heb ik gedurende de 9 jaar dat ik er gewerkt heb vele Powerpoints gemaakt ten behoeve van acquisities, welstand, bewonersvoorlichtingsavonden, symposia, studie-bijeenkomsten etc.

Onderstaande twee presentaties waren ten behoeve van de respectievelijke acquisities.

2003_Allemansgeest, Voorschoten.ppt
PowerPoint – 4,4 MB 323 downloads
2004_Nesselande, Rotterdam.ppt
PowerPoint – 4,5 MB 344 downloads